Na succesvolle tentoonstellingen in o.a. de Schakel en de oude kerk in Vichte (2014), gaat Paul opnieuw solo in eigen Waregem onder het thema “Beelden uit dromen en fantasie”. Hij stelt er dit voorjaar zijn intussen bekende koperen beelden tentoon.

 

Voor deze 100% autodidactische kunstenaar zijn mens en dier een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het abstraheren van zijn onderwerpen is zijn kenmerk, maar het gaat nooit ten koste van de herkenbaarheid. Zijn creaties blijven steeds figuratief, fijn afgewerkt en met aandacht voor details wat bij het bewerken van metaal niet evident is. Soms vervaagt een beeld van mens of dier zodanig dat het als surrealistisch overkomt: een geliefd zijsprongetje van de kunstenaar. Door het dieper ingaan op de materie, experimenteerde Paul intussen ook met de techniek van het patineren van zijn beeldjes wat soms verrassend gekleurde creaties oplevert. In elk geval slaagt hij erin de ‘koude’ materie om te vormen tot beelden die ‘warm’ overkomen om zo de sympathie van de toeschouwer op te wekken. Steeds blijft de drang om nieuwe kopersculpturen te maken en te zoeken naar een volgende uitdaging. De inspiratie komt niet alleen uit hemzelf, maar ook van buitenaf. Zolang je maar voldoende visueel ingesteld bent. De liefde voor het vak blijft steeds een belangrijk aspect bij elke kunstenaar en zo is er ook steeds evolutie merkbaar in zijn werk...

 

Wie de werken van deze echte Waregemnaar wil komen bekijken, zal gegarandeerd een verrassing rijker zijn. Alle nieuwsgierigen zijn welkom in het Waregems Koetshuis van park Casier en dat elke dag vanaf vrijdag 30 maart tot en met zondag 8 april telkens van 14 tot 18 uur.

 

Wees welgekomen!

Contact

 

Woonplaats

Marcel Windelsstraat 30/2

8790 Waregem

Telefoon

   056 60 23 33

  0472 83 38 59

Info

 

Deze website werd

ontworpen door Gilles Bossuyt en

gemaakt door Arnaud Bossuyt

i.s.m. Paul Deconinck

 

Laatst bijgewerkt: 04/2018

© Paul Deconinck 2018